Yritysten kasvun ja kansainvälistymisen alueelliset ja kansalliset tukipalvelut

Team Finland auttaa yrityksiä maailmalle

Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto, joka pyrkii tarjoamaan yrityksille sujuvan palveluketjun neuvonnasta rahoitukseen. Lue lisää

Lapin seutukuntien ja kuntien elinkeinokehittäjät

Seutunnalliset ja kunnalliset elinkeinokehittäjät ovat yrityksesi tukena paikallisesti. Ne tarjoavat apua mm. kansallisen rahoituksen hakemiseen. 

Tunturi-Lapin seutukunta

Seutukunnallinen kehittäjä: Tunturi-Lapin kehitys ry

Torniolaakson seutukunta

Kemi-Tornion seutukunta

Seutukunnalliset kehittäjät: Meri-Lapin kehittämiskeskus ja Kemin Digipolis Oy

Rovaniemen seutukunta

Seutukunnallinen kehittäjä: Business Rovaniemi

Pohjois-Lapin seutukunta

Itä-Lapin seutukunta

Seutukunnallinen kehittäjä: Itä-Lapin kuntayhtymä

Arctic Smartness -klusterit

Arctic Smartness -klusteritoiminnan ytimessä on luoda kasvua ja innovaatiomahdollisuuksia lappilaisille pk-yrityksille. Ne ovat myös väylä eurooppalaisiin yhteistyöverkostoihin ja edelleen suoriin EU-rahoituksiin.

Tutustu myös ennakoinnin toimialaklustereihin! Ennakoinnin klusteritoiminnalla ennakoidaan toimialojen näkymiä, yleisiä kehittämistarpeita ja yritysten menestymisen edellytyksiä sekä yritysten ja muiden työnantajien työvoima-, koulutus- ja osaamistarpeita. 

Lapin yrittäjät

Lapin Yrittäjät sekä sen valtakunnallinen kattojärjestö Suomen Yrittäjät tukevat yritysten kansainvälistymistä.

ProAgria Lappi

ProAgria tarjoaa asiantuntijapalveluja ja osaamista maatalouden ja maaseudun yritystoiminnan kilpailukyvyn kehittämiseen.

Lapin kauppakamari

Lapin kauppakamari edistää mm. Lapissa toimivien yritysten kansainvälistä kauppaa sekä tarjoaa jäsenilleen neuvontaa ja koulutuspalveluja.

Lapin TE-palvelut: rekrytoi ulkomailta

Lapin TE-palvelut on mukana EURES (European Employment Services) -yhteistyöverkostossa, jonka kautta välitetään työntekijöitä Euroopan maiden välillä.

Business Finland

Business Finland tarjoaa yrityksille innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita, edistää suomalaisyritysten vientiä ja matkailuelinkeinoa sekä houkuttelee Suomeen suuntautuvia investointeja ja pääomasijoituksia. Tutustu esimerkkiin yrityksestä, jonka kansainvälistymistä Business Finland on tukenut

Lapin Ely-keskus

Ely-keskukset tukevat pk-yritysten perustamista, kasvua, kehittymistä sekä kansainvälistymistä tarjoamalla neuvonta-, koulutus- ja kehittämispalveluja sekä rahoitusta.