Kansalliset rahoitukset yritysten kasvun ja kansainvälistymisen tukena

Epäsuora EU-rahoitus tarkoittaa Suomessa kansallisten ja alueellisten viranomaisten hallinnoimaa EU-rahoitusta. Suoraa EU-rahoitusta haetaan nimensä mukaisesti suoraan EU:lta.

Kansalliset rahoitukset toimivat ponnahduslautana kansainväliseen rahoitukseen. Kansallisen rahoituksen turvin voi kehittää mm. yrityksen kansainvälistymisvalmiuksia sekä kilpailukykyä.

Kansallisten rahoitusten hakemisessa neuvovat itse rahoittajat sekä kansalliset ja alueelliset elinkeinokehittäjätTeam Finland -verkosto tukee monipuolisesti kansainvälistymishaluisia yrityksiä.

Ely-keskus

Ely-keskus tarjoaa pk-yritysten perustamista, kasvua, kehittymistä sekä kansainvälistymistä tukevaa rahoitusta ja neuvontaa. Ely-keskus on lisäksi merkittävin epäsuoraa EU-rahoitusta myöntävä kansallinen taho Suomessa.

Kuuluu Team Finlandiin, joka on yritysten kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto. Verkoston tarkoituksena on tarjota yrityksille sujuva palveluketju neuvonnasta rahoitukseen.

Lue lisää Ely-keskusken sivuilta

Leader-ryhmät

Leader rahoittaa paikallisesti mm. alueen yrittäjien kehittämishankkeita ja neuvoo niiden toteutuksessa. Lapin Leader-ryhmät ja niiden toimialueet:

LUE LISÄÄ Leader-ryhmän SIVUILTA

Business Finland

Business Finland tarjoaa yrityksille innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita, edistää suomalaisyritysten vientiä ja matkailuelinkeinoa sekä houkuttelee Suomeen suuntautuvia investointeja ja pääomasijoituksia. Kuuluu Team Finland -verkostoon.

LUE LISÄÄ business finlandin SIVUILTA

Finnvera

Finnvera neuvoo yrityksiä rahoitusasioissa ja tarjoaa lainoja, takauksia ja vientitakuita. Kuuluu Team Finland -verkostoon.

Lue lisää Finnveran sivuilta

Pankit

Pankit tarjoavat pk-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen tueksi erilaisia rahoitusmuotoja, mm.

  • yritysluotot
  • luotolliset tilit
  • pankkitakaukset (mm. tavaranluoton vakuudeksi, vuokravakuudeksi, urakoiden vastapuolille urakka- ja takuuaikaiset takaukset)
  • tuoterahoitukset (mm. osamaksu, leasing, factoring)
  • ulkomaankaupan rahoitukset (mm. remburssit)
  • rahoituksiin liittyvät riskienhallintatuotteet (mm. korko- ja valuuttatermiinit).

Enkelirahoitus

Enkelirahoittaja tai bisnesenkeli on yksityinen henkilö, joka tarjoaa usein yritykselle rahoituksen lisäksi osaamistaan ja verkostojaan. Vastineeksi sijoituksesta enkelirahoittaja voi olla kiinnostunut esim. osuudesta
yrityksestä.

Enkelirahoittajat ovat yleensä kiinnostuneita alkuvaiheessa olevista yrityksissä, joilla on merkittävää kansainvälistä kasvupotentiaalia.