Seutukunnat mukaan älykkään erikoistumisen strategian toimeenpanoon

Älykkään erikoistumisen strategian toimeenpano edellyttää vahvaa alueellista yhteistyötä. Kunnilla ja seutukunnilla on keskeinen rooli vaikuttavan alueellisen TKI-toiminnan edistämisessä. Hyödyntämällä lappilaisten TKI-organisaatioiden osaamista ja verkostoja, kehitämme kilpailukykyisiä ja investoinneille houkuttelevia kuntia, sekä panostamme kuntalaisten hyvinvointiin.

Kirjoittaja

Piia Kenttälä
Projektikoordinaattori
Lapin liitto

Jaa somessa

Haastattelimme syksyllä 2023 seutukuntatoimijoita ja kuntien elinkeinojen kehittämisestä vastaavia sekä teimme tutuksi Lapin älykkään erikoistumisen strategian sisältöjä.  Haastattelukierroksen tuloksena laadimme seutukuntakortit, joihin on kiteytetty seutukuntien vahvuudet, kehittämiskohteet sekä yhteistyön tarpeet älykkään erikoistumisen strategian painopisteiden näkökulmasta.

Seutukuntakortit toimivat kattavina tietopaketteina kunkin alueen vahvuuksista ja tarpeista TKI-toimintaan liittyen. Nämä kortit eivät ole pelkästään tietolähteitä, vaan ne muodostavat myös käyntikortin, joka avaa mahdollisuuksia yhteistyöhön erilaisten kehittämishankkeiden parissa. Seutukuntakortit ovat työkalu, joka tekee kuntien kehittämistoiminnasta näkyvää ja osaksi strategian toimeenpanoa.

 

Lataa seutukuntakortit käyttöösi tästä

Suosittelemme