Lapin vihreä viikko

24.–30.5.2021

EU Green Week -tapahtumaviikon teema vuonna 2021: ”Tavoitteena saasteettomuus – terveemmät ihmiset, terveempi ympäristö”

Lappi on alue, jossa ilmanlaatu on tutkitusti maailman parasta. Juomavetemme on puhdasta ja maaperä on tervettä. Miten säilytämme puhtaan ilman, veden ja maaperän elinvoimaisessa Lapissa myös tulevaisuudessa?

Nyt meillä on mahdollisuus kertoa hyvistä kestävän kehityksen käytänteistä ja toimintamalleista ainutlaatuisessa maakunnassamme!

Saastuminen on maailmanlaajuinen ongelma, joka vaikuttaa hengittämäämme ilmaan, juomaamme veteen ja maahan, jossa kasvatamme ruokamme.

Saastuminen on suurin ympäristöstä johtuva tekijä, joka aiheuttaa sairauksia ja ennen-aikaisia kuolemia. Se heikentää biologista monimuotoisuutta ja ekosysteemien toimintaa.

EU Green Weekin eli EU:n vihreän viikon alueellisia kumppanitapahtumia järjestetään touko-kesäkuussa eri puolilla Eurooppaa. Lappi maakuntana haluaa tänäkin vuonna osallistua Euroopan laajuisiin vihreiden toimien talkoisiin järjestämällä Lapin vihreän viikon.

Lapin vihreää viikkoa vietetään 24.–30.5.2021

Vihreään viikkoon voi osallistua omalla oheistapahtumalla, jonka voi ilmoittaa osaksi maakunnallista vihreää viikkoa. Oheistapahtuma tarjoaa näkyvyyttä ja uusia verkostoitumisen väyliä.

Lisätietoja:

Eeva Erkinjuntti
Projektipäällikkö
eeva.erkinjuntti(at)lapinliitto.fi
+358 404848700

Lataa vihreän viikon pdf-esite täältä.

SAVE THE DATE – 28.5.

Cleanest air in the world – today and tomorrow; How do we maintain the world’s cleanest air and have steady economic growth?

Kansainvälisen tason webinaari keskittyy Lapin puhtaaseen ilmaan ja sen ylläpitoon myös tulevaisuudessa talouskasvua unohtamatta. Miten Lapin Green Deal -työ auttaa tavoitteessa?